Puslapiai

2012 m. balandžio 24 d., antradienis

Pavasariniai sausainiai

Kai prasidėjo reabilitacijos ciklas ir pažindinomęs su būsimų pratybų temomis atkreipiau dėmesį į vieną temą pasvadinimu "siurprizas". Tai pamąsčiau, kad ten bus arba koks nors filmas, arba 3 valandas keisime sauskelnes pacientams su dubens disfunkcija.

Vienaip ar kitaip, nusprendžiau siurprizo proga grupiokams iškepti sausainių. Savo grupiokais vadinu 13 grupę, kuriai priklausau, ir 14 grupę, su kuria drauge vyksta didžioji dalis pratybų. 14 grupė turi tokią akciją-atrakciją, kai kiekvieną savaitę vis kitas grupės narys iškepa kokį nors skanėstą (pyragą, sausainių, karštų sumuštinių, etc) ir atneša likusiai 14 grupei. Idėja tikrai labai šauni, bet 13 grupės nariai ja nesižavi, o kai "keturioliktukai" graužia kokius nors gardžius plakta grietinėle apipurkštus vaflius aplietus dviem skirtingais šokoladiniais glajais ir pabarstytais 3 skirtingais pabarstukais, tai puse akies žiūri graudžiu žvilgsniu (nors kai kurie 14 grupės nariai prikepa tiek, kad užtenka ir 13 ir, kadangi tai vis tie patys žmonės, tai kažkaip darosi sunku tikėti "netyčiai apsiskaičiavau ir daugiau iškepiau) :)

Iš pradžių galvojau, kad prasidėjus filmui (jei toks būtų buvęs) kaip nors tyliai būčiau tuos sausainius pasiuntusi dėžutėje po auditoriją, bet apsižiūrėjau ir siurprizo diena pasirodo bus tik rytoj, taigi sausainių autorystės nuslėpti nepavyko (ai, ir nesistengiau :) ).

Sausainių receptas:
500g kvietinių miltų; 250g margarino; 2 kiaušiniai; 125g cukraus; pakelis (aš dėjau 2 šaukštus) vanilinio cukraus; druskos. Viską suminkyti, palaikyti šaldytuve bent 30 min, kočioti (aš tiesiog suplojau rankomis, nes kočioti negaliu dėl nugaros skausmų), išspausti figūrėlės ir jei yra noras kuom nors papuošti. Aš puošiau glajumi, kurį padariau iš cukraus pudros, vandens ir maistinių dažų. Pigiausias būdas gauti maistinių dažų yra nusipirkti velykinių kiaušiniams skirtų dažyti dažų, tik reikia žiūrėti, kad jų sudėtyje būtų arba gryni maistiniai dažai arba su kokiu nors valgomu priedu (pvz.: vyno rūgšties ar dar ko). Sumaišę glajų dažų dėkite po labai labai nedaug - vos kelias kruopeles. Esant reikalui įdėsite daugiau, o per didelis kiekis nors kenksmingas ir nebus (nu ten reiktų gal visą pakelį supilti... o_o), bet gali pridėti tą keistą skonį, kuriuo pasižymi Kaziuko mugės meduoliai ir šakočio tešlos skanėstai XD


(Kepa. 200C ~12 min)


(Dalis sausainių jau dekoruoti.)

Mano sausainių dekoravimo įgūdžiai yra patys nuostabiausi! >:D


(Enorca neigimo stadijoje...)



2 komentarai: