Puslapiai

2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Kaip ištraukti žaisliuką iš to keisto aparato su letena?


Daguma kelionių  prasideda nuo daiktų dėjimosi.
Susidariau sąrašą, ką turėčiau pasiimti su savimi į Klaipėdą.  Sąrašas labai neįdomus. Jis net man neįdomus.

Taip pat susiradau savo seną kelioninį lagaminą. Iki praeitos savaitės jame veisėsi pliušiniai žaisliukai ištraukti iš to siaubingo pinigus viliojančio aparato - įmeti litą ir gali, jei pasiseks ištraukti žaisliuką. O jei nepasiseka tai bent gauni mažytę neuromediatorių audrą smegenyse.


(Foto iš čia)
Mano pinigus pagrinde valgė va tokie. Stovi prekybcentriuose. Yra didesni, būna kino teatruose, Palangoje, šalia kitų atrakcionų. Tie dažniausiai kainuoja 2Lt už bandymą. Tų nesu bandžiusi. Už du litu geltonuose gali mėginti du kartus, o ten tik vieną. 

Didžioji dalis ištrauktų žaisliukų yra nukeliavusi vaikams, kurie žiopsojo, kaip aš bandau ištraukti kokį nors pliušį. Antraip aš maudyčiausi juose. 

Priklausomybės baisus daiktas.

Nė vieno karto joks vaikas ar jo tėvas nėra pats paprašęs, kad atiduočiau žaislą. Kas labai keista, nes gi, jeigu būtų gudrūs, tai galėtų apeliuoti, kad "nu argi suaugusiai tetai reikia pliušinio begemoto" ir gal išdegtų - gal aš būčiau iš tų žmonių, kurie galvoja, kad jeigu apie kažką nekalbama, tai to dalyko (šiuo atveju žaisliuko noro) ir nėra. Susinepatoginčiau ir atiduočiau.
O dabar reikia maivytis "Ai, bet gi neturiu aš jo kur dėti. Paimkite, prašau".

Jeigu žaisite taip pat smarkiai rekomenduoju niekada neduoti žaisliuko vaikui, kuris yra vienas, be tėvų, senelių ir panašiai. 

Tokiu atveju tai labai greitai galite užsirauti ant pedofilų gaudytojų (ir ne veltui, nes kaip to vaiko tėvai kažkur ar paprastas praeivis gali žinoti, kad Jūs ne toks?). Tada jau geriau nueinant neva dėtis į rankinuką/tašę ir pamesti arba "netyčia" palikti ant suoliuko. Dauguma vaikų tada pasiveja "teta, teta, pametėt", o tada galite ką nors pasakyti "ai, tai nu ir turėkis. Matyt man nelemtą jį turėti", o kai kurie vaikai tiesiog nusičiumpa ir pabėga. Tai akrenta awkard bendravimas.

Bet šiaip tai kažko iškišimas už dyką, ne tik žaislų, yra labai sunkus dalykas - nemokamų pietų nebūna, ir žmonės tą puikiai supranta. Tai bent jau apsimeskite, kad čia baisiai krūtas jaučiatės ir aukojatės tą žaislą atiduodamas. Tada žmonės galvos, kad atiduodate tam, kad geriau jaustumėtės (o jei pasiseks, kad esate "labai geros širdies"), o ne todėl, kad tiesiog esate azartiškas nevisprotis, mėtantis litus, kad ištrauktų sintetinio pluošto žirafą pūstom akim iš abejotino patikimumo lošimo automato, ir laimėjimas Jums sukelia tik dar vieną emociją/norą - reikia laimėti dar.

Blogiausiu atveju visada galima padėti ant aparato viršaus.


(realybėje dažniausiai dar už nugaros stovi pažįstami, kuriems prieš tai dar buvai apskelbęs, kad va paimsi tą ir tikrai tikrai ištrauksi).


O kai dėl šitų žaidimų automatų, tai keli patarimai kaip ištraukti juose ką nors:

1. Įvertinkite žaisliukus. Šitie daiktai būna užpildyti trim tipais žaisliukų: kurie išsitraukia visada, kurie išsitraukia tik tada, jei guli tinkamu kampu, kurie neišsitraukia niekada. Visada išsitraukia pigiai ir lengvai (svorio prasme) atrodantys žaisliukai, kurie turi daug ataugų (kojų, sparnų ir t.t.). Jie taip pat dažnai būna mažesni už likusius ir vienu letenos pagriebimu galima išsitraukti net kelis. Ne visada išsitraukia irgi pigūs, bet šiek tiek didesnis, bei aptakesni. Taip pat sunku yra ištraukti pailgos formos žaisliukus (papūgas, delfiniukus, krokodilus, penalus ir panašiai).
Niekada neišsitraukia brangiai ir sunkiai atrodantys žaisliukai - tiesiog letena neturi pakankamai jėgos jį pakelti, arba vos pakėlus jis nukrenta. Jie įdėti specialiai, nes dauguma žmonių būtent juos ir traukia (dažnai tai būna lėlės ar populiarių filmų personažų pliušiai). Jei žaisliukas atrodo galintis kainuoti daugiau nei 7Lt kioske, jo ištraukimo galimybės yra praktiškai niekinės.

Viršuje esančioje nuotraukoje pigūs pliušinukai specifiškai blizga.


2. Nors letena turi pakankamai jėgos, kad suimtų pigų ir lengvą žaisliuką, bet ji neturi jėgos jį iškelti iš po kitų žaisliukų. Visada traukite tik tuos ant kurių neguli kito žaisliuko kūno dalis. Kartais geriau pirmiau ištraukti norimą žaisliuką užgulusius šios medvilnės orgijos dalyvius.

3. Turėkite kantrybės - letenai nustumti turite 30s. Nustumkite ją kur norite, tuomet palaukite kol nustos siūbuoti, pažiūrėkite iš šonų ar ji tikrai kabo virš to žaisliuko, kurio norite ir ar jis pakankamai mažas, kad būtų jos apglėbtas ir tik tada spauskite raudoną mygtuką. Nepradėkite apskritai judinti letenos kol nenusprendėte kurį žaisliuką imsite. Bo viskas baigsis tuom, kad tiesiog kuriai skudurinei Onutei pakasysite galvą.



4. Kartais ištraukti žaisliuką neužtenka vieno žaidimo - pirmu dviem-trim gali tekti jį apsiversti "kojytėmis į viršų" :) Bet tai patogiai numestų žaisliukų galite rasti iš anksčiau apleistų žaidimų, kai žmonės žaidė ir jiems nusibodo. Kelis kartus stebėjau kaip prie mano namų esančioje parduotuvėje vieną tokį automatą pildė darbuotojas, tai jis net specialiai sudėjo žaisliukus, kad viršutiniai lengvai išsitrauktų.
5. Nepamirškite, kad aparato letena pasiekia ne visur - iš pradžių apžiūrėkite kur ji negalės pasiekti, nes trukdys dėžutė prie kurios yra prikabinta pati letena.


(labai liūdna schema ar modernus menas?)

Ir viskas.
Jeigu kas skaitote iš kursiokų, tai šitame daikte ištraukti žaisliukus dešimt kartų lengviau, nei surinkti visus tulžies pūslės akmenis per laiką tame simuliatoriuje, kur turėjom pajusti kas maždaug yra laparaskopinės operacijos.

6 komentarai:

  1. Kaip labai greitai galime užsirauti ant pedofilų gaudytojų? Kur čia pedofilija?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O taip - suaugęs žmogus už dyką vaikams dalinantis pliušinius žaisliukus. VISAI NEĮTARTINA.

      Panaikinti
  2. Paklausiau ne apie įtartinumą, o apie pedofiliją.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašau perfurmuluoti klausimą. Dabar nesuprantu ar aš taip neaiškiai parašiau, ar Jūs mane trolinate, ar tiesiog gyvenate kitoje planetoje.

      Panaikinti
    2. Perfurmuluoju. Ar dovanos vaikui yra pedofilija? Ir ar dovanojant žaislus turėtume labai greitai užsirauti ant pedofilų gaudytojų?

      Panaikinti
    3. Aišku, kad tai ne pedofilija. O dėl užsirovimo, tai nežinau. Galit pamėginti, pasakysite kaip greitai. Viskas priklauso nuo to, kokioje aplinkoje gyvenate.

      Panaikinti